Dr. Öğr. Üye Furkan KAYA Özgeçmişi

Dr. Öğr. Üye Furkan KAYA

Dr. Öğr. Üye Furkan KAYA, 4 Şubat 1985’te Yalova’da doğdu. Lisansını 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı, aynı bölümün Yüksek Lisans programından “2002 Sonrası Bölgesel Güç Bağlamında Türkiye-İran İlişkileri” başlıklı teziyle 2011 yılında mezun oldu.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü temsilen Yeditepe Üniversitesi Mezunlar Derneği kurucu üyeliği ile birlikte Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kongre üyesi olan Kaya, 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümündeki doktora programını “1955-1960 Yılları Arası Fatin Rüştü Zorlu Etkisinde Türk Dış Politikası ve Kıbrıs Meselesi” tezini tamamlayarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktoru ünvanını almıştır.

Hocamızın birçok ulusal ve uluslararası makalesi bulunmakta, editörlü kitaplarda yer alan bilimsel makaleleri vardır. Aynı zamanda Uluslararası konferanslara konuşmacı olarak katılmış, KRT (Kültür Tv) kanalında “Küresel Diplomasi” adında hazırlayıp sunduğu canlı yayın programında ülkenin önde gelen akademisyen ve siyasilerini konuk etmiştir. Halen, Yalova Hayat Gazetesi ve Mavi Kocaeli gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta dönem dönem ulusal kanallarda canlı yayın konuğu olmaktadır.