Doç. Dr. Ozan Örmeci Özgeçmiş

Doç. Dr. Ozan Örmeci

29 Mart 1981 İzmir-Bornova doğumlu, baba tarafından Senirkent-Ispartalı. İlköğretimini İzmir Türk Koleji’nde, ortaokul ve lise eğitimi İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde tamamladı.

1999 yılında girdiği Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2004 yılında “yüksek şeref” öğrencisi olarak dereceyle mezun oldu. Yine Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümü bütünleşik doktora programından  “Bir Türk Sosyal Demokratının Portresi: İsmail Cem) adlı teziyle mezun olarak Siyaset Bilimi doktoru oldu.

Bir süre Uşak Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2012-2016 tarihleri arasında KKTC’de Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2016 -2018 döneminde İstanbul’da Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

2018 yılında Doçent olmuştur. 2018 Eylül ayından beri İstanbul Gedik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Yurtdışında ve yurt içinde yayınlanmış birçok bilimsel kitap ve makalesi bulunmaktadır.

Aynı zamanda, Turkish Foreign Policy in the New Millennium ve Mavi Elma: Türkiye-Avrupa İlişkileri gibi Türk Dış Politikası temalı akademik kitapların editörlüğünü yapmıştır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Ankara merkezli Politik Psikoloji Derneği’nin Siyaset Bilimi Çalışmaları sorumlusu ve Uluslararası Politika Akademisi Genel Koordinatörü’dür.

Çalışma alanları; Dünya Siyaseti, Türk Siyasal Tarihi, Politik Psikoloji, Türkiye’deki Sol Hareketler ve Türk Dış Politikası’dır.

Ayrıca Karşıyaka Spor Kulübü Kongre üyesidir.