ŞEHİR VE MEDENİYET OKULU NEDİR?
Türkiye'de ilk defa yerel yönetimler alanında perspektifli ve sürdürülebilir, şehir ve medeniyete dair atölye çalışmalarını içeren Şehir ve Medeniyet Okulu; şehri, şehirciliği ve şehirliliği içeren konuların katılımcı öğrencilerin birer akademik danışman rehberliğinde çok yönlü analizinin ve bunu takiben sorun çözme yahut geliştirme tekliflerinde bulunmasını sağladıkları entegre bir eğitim programıdır.
ÇALIŞMALAR 7 ATÖLYEDE SÜRDÜRÜLECEK
Öğrenciler, atölye ve seminer programları sonucunda kavuştukları genel yeterlilik sayesinde şehir üzerinde düşünme, analiz etme, raporlama, çözüm ve geliştirme odaklı proje tasarımlarında bulunma ve makaleler kaleme alma niteliğine kavuşuyorlar.
Şehir ve Medeniyet Okulu bünyesinde, her atölyede 15 öğrenci olacak şekilde 7 atölye yer alacak. Eğitim programı 3 aylık periyodlarla sürdürülecek. Atölye çalışmaları ise şu şekilde gerçekleşecektir: Revnakoğlu Arşivlerinde Eyüpsultan (Prof. Dr. Mustafa Koç), Mimari Yapılar Nasıl Okunur (Prof. Dr. Nuray Özaslan), Şehir Okumaları (Prof. Dr. Haşim Şahin), Şehir Estetiği Atölyesi (Prof. Dr. Aynur Can), Şehir Yönetimi Atölyesi (Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit) Mimari Fotoğrafçılığı (Doç. Dr. Aras Neftçi), Kentsel Tasarım Atölyesi (Dr. Öğr. Üyesi Onur Şimşek)
Şehir ve Medeniyet Okulu Başvuru Formu için tıklayınız.