Okutman Zuhal ÖZGENÇ PEK Kimdir ?

Zuhal ÖZGENÇ PEK, 1973’te Mersin’de doğmuştur. Ortaöğrenimini Mersin’de tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyat Anabilim Dalından 1996 yılında mezun olduktan sonra, yine aynı yıl Ankara Üniversitesi TÖMER Dil Öğretim Merkezinde okutman olarak eğitimcilik hayatına başlamış, 1999 yılına kadar TÖMER’de Genel İngilizce ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde İngilizce Hazırlık dersleri vermiştir. 2000 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Bölümünde okutman olarak görev yapmaktadır. “Engellilik” meselesini bir “ÖZGÜRLÜK” meselesi olarak gören PEK, 2016 yılından beri Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü olarak hizmet vermektedir.