Prof. Dr. İlknur Esen Yıldırım ?

13 Aralık 2017 17.30-19.00 arasında İstatistik Okuryazarlığı eğitimini verecek olan konuğumuz Prof. Dr. İlknur Esen Yıldırım kimdir ?

Prof. Dr. İ. Esen Yıldırım 1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nü, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yöneylem Araştırması yüksek lisans programını, 2003 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik doktora programını tamamlamıştır. 2011 yılında Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent unvanı almış; 2017 yılında Profesör olmuştur. Halen Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde görev yapmaktadır. Akademik ilgi alanı, Araştırma Metodolojisi, Sosyometri, Çok Değişkenli İstatistik ve Örnekleme’dir.