Prof. Dr. Berat Bir Kimdir ?

18 Nisan 2018 Çarşamba "Siyaset ve Diplomaside Liderlik Becerileri ve Yetkinlikleri" seminerini verecek olan Prof. Dr. Berat Bir Kimdir ?

Berat Bir, Özel Moda Lisesi’nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini İ.Ü. Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlamış, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Çağdaş İşletmecilik Programı’nda yaptıktan sonra, ikinci yüksek lisansını da, yine aynı üniversitenin Avrupa Birliği Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Ardından, doktorasını; İngilizce İşletme (Örgütsel Davranış) programında yapmıştır.
Halen Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Berat Bir’in, uzmanlık alanları; Etkili İletişim Teknikleri, Profesyonel Yönetim ve Yöneticilik İlkeleri, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Motivasyon ve Verimlilik, Etkili Rapor Yazma, Resmî Yazışma, Dosyalama, Kurumsal Bilgi Yönetimi ve Belge Yönetimi’dir. Bu konularda, Hürriyet D&R başta olmak üzere, Ümraniye Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Orhim Danışmanlık Firması, Kadıköy Belediyesi, Genç Girişimciler Klubü, vb. kurumlarda eğitimler vermiştir.
KURUMLARA VERİLEN EĞİTİMLER:
21.yy Yönetici ve Çalışan Profili
Profesyonel Yöneticilk İlkeleri
Etkili İletişim Teknikleri
Etkili Yönetimde Kritik Başarı Faktörleri
Takım Çalışması
Motivasyon ve Verimlilik
Çağdaş Yönetim Teknikleri
Bilgi Yönetimi
Büro Yönetimi
Raporlama ve Yazışma Kuralları
Kurumsal Liderliğin Temel Prensipleri