Prof. Dr. Atıf Koca kimdir?

Prof. Dr. Atıf Koca,

Siyaset ve Diplomasi Okulu'nda 09.05.2018 Çarşamba saat 19.45-21.15 arasında "Türkiye ve Dünyada Enerji Politikaları" seminerini verecektir.

Prof.Dr. Atıf KOCA 01 Ocak 1971’de Niğde de doğdu. Lisans derecesini 1995 yılında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi/Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü/Kimya Eğitimi Bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisansını ve doktorasını 1998 ve 2002 yıllarında Marmara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü/Fizikokimya anabilim dalında tamamladı. Prof.Dr. Atıf KOCA Marmara Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Kimya Mühendisliği Bölümünde sırasıyla Yrd.Doç.Dr.  (2002-2007) Doç.Dr.  (2007-2013) ve Prof.Dr.   (2013-Halen) olarak çalışmıştır. Halen Marmara Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Kimya Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanlığını yürütmekte olan Prof.Dr. Atıf KOCA, 2012 yılından beri ‘Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’ üyesidir.  Akademik çalışmaları ‘Elektrokimyasal Teknolojiler, Katalizörler ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Hidrojen’ üzerine yoğunlaşmış olan Prof.Dr. Atıf KOCA, uluslararası hakemli dergilerde (SCI) yayımlanan 180 makale, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan 50’dan fazla bildiri ve TÜBİTAK ve MU-BAPKO tarafından desteklenen 20’den fazla proje çalışması yapmıştır.