İŞ İLANI - Stajyer Hukukçu / Stajyer Avukat

İŞ İLANI   -   Stajyer Hukukçu / Stajyer Avukat

İŞ İLANI   -   Stajyer Hukukçu / Stajyer Avukat   -   Teknoloji Startup’i

Bir teknoloji startup’inda şirketin sahibi (bir hukukçu) ile beraber sözleşmeler üzerinde ve diğer evrak işlerinde haftada 1-2 gün çalışacak stajyer aranmaktadır. Biz bir Arge firmasıyız ve bir internet uygulaması geliştiriyoruz. Bu pozisyon kendini teknoloji ve internet hukuku alanında, özellikle bir startup’ta geliştirmek ve tecrübe kazanmak isteyen bir hukukçu için idealdir. Part-time başlayan aday kendini geliştirip ilerde full-time personele dönüşebilir. Tüzel kişiliğe sahip olduğumuzdan resmi staj belgesi verebiliyoruz. Tecrübeli ya da tecrübesiz adaylar fark etmez, startup’in sahibi bir hukukçudur ve gerekli desteği ve eğitimi verecektir. Burada sayılan işlerin ve işlemlerin yapılmasında, düzenlenmesinde ve takibinde yardımda bulunmak veya mümkün yerde tek başına da yapmak.

Yapılacak İşler:

• Sözleşmeler:   Mevcut sözleşmeleri inceleme, düzeltme veya yeniden düzenleme.
  • Sözleşme tipleri:   Personel sözleşmeleri. Şirket dışında hizmet alma veya verme kapsamında oluşan sözleşmeler (kullanım koşulları, mesafeli satış sözleşmeleri, gizlilik sözleşmeleri, vb.). Bunun yanı sıra başka evrak, belge işleri de söz konusu olabilir.
  • Website olarak dışarıya hizmet verildiğinde oluşan uyuşmazlıklar veya anlaşmazlıklar.
  • Yapılan işlerin ve işlemlerin raporlanması ve dosyalanması

Seçilen kişi isteği ve yeteneği kapsamında sözleşme ve evrak işleri dışında daha farklı işler üstlenebilir, ama zorunlu değil.

Aranan Nitelikler:

• Üniversitelerin hukuk fakültesinden yeni mezun veya öğrenci (tercihen son sınıf).
  • İlgili hukuk alanları:   Sözleşme hukuku. İş hukuku. Ticaret, Borçlar ve Tüketici Hukuku.
  • Tecrübeli ya da tecrübesiz adaylar fark etmez, startup’in sahibi bir hukukçudur ve gerekli desteği ve eğitimi verecektir, yeter ki genel sözleşme hukuku bilgisi olsun.
  • MS Office programlarına hâkim ve etkin şekilde kullanabilen, özellikle Word.
  • Çalışmayı, araştırmayı seven, gelişime açık ve dinamik, proaktif ve disiplinli çalışabilen ve sorumluluk alabilen, İş disiplini yüksek ve zaman yönetiminde başarılı, Problem çözme ve müzakere becerileri gelişmiş. Sonuç odaklı ve analitik düşünme, sorgulama ve araştırma yeteneğine sahip ve takım çalışmasına yatkın.
  • Türkçe’si ve diksiyonu çok iyi olmalı. İngilizce bilgisi bir artıdır, ama şart değil.

Çalışma Koşulları:

• Çalışma saatleri:  değişkenlik gösterebilir ve stajyer ile anlaşmalı şekilde uygulanabilir, haftada bir kaç saat veya bir kaç gün, dönemsel veya proje bazlı veya zorunlu staj kapsamında.
  • Çalışma yeri:  ofis ve uzaktan, gerekli olduğunda talep üzerine ofiste toplantılar yapılacaktır.
  • Tercihen uzun dönem çalışabilecek.
  • Tercihen İST-Anadolu yakasında okuyan ve ikamet eden, ofisimizi Üsküdar’dan Kadıköy’e taşıyoruz.

İlgilenen adayların özgeçmişleri ile birlikte direkt şirket sahibine başvuru göndermelerini rica ederiz:

Attila Cetin, attila.cetin@hotmail.co.uk