Doç. Dr. Arzu AL Özgeçmişi

Doç.Dr. Arzu Al

1980 yılında Sivas’ta doğdu, lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi/ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi/Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde “Irak’ta yapılan hükümet darbelerinin Türkiye’deki yankıları” başlıklı teziyle mezun olmuştur.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhasebe Finansman programında doktora eğitiminde Finansal krizin işletmelerde muhasebe sistemi üzerine etkileri başlıklı tezi ile hem Türkiye’deki hem de dünyadaki finansal krizleri incelemiştir.

Birçok uluslararası makalesi yayınlanan hocamızın, yazmış olduğu ve editörlüğünü yapmış olduğu kitaplarından bazıları:

Türk Dış Politikası Uluslararası Politik Ekonomi; Ekonomik Krizler ve Türkiye; Uluslararası İlişkilerde Güncel Çalışmalar olarak sıralanabilir.

Akademik hayatı boyunca çeşitli ülkelerde uluslararası konferanslara katılarak özellikle uluslararası politik ekonomi, endüstri 4.0, yapay zekâ, petrol boru hatları, enerji bağımlılığı, yeni küreselleşme, politik risk, siyasal istikrar, ekonomik kalkınma ikilisi, Balkanlar, uluslararası ticaret ve üretim, Kıbrıs, Karadeniz ve bölgeselleşme, güvenlik ve küresel yönetişim gibi konularda bildiriler sunmuştur.

2016 yılında 5. ULUSLARARASI MAVİ KARADENİZ KONGRESİ’ni düzenleyerek, ülkemizdeki ve yurtdışındaki akademisyenleri, araştırmacıları bir araya getirmiştir. 2018 yılında da bu kongrenin altıncısını düzenlemiştir.

Tez konularından bazıları: Birleşik Krallık – Avrupa Birliği ilişkileri, Merkez Bankacılığı, Rus Dış Politikasında Enerji Faktörü, Siber İstihbarat Faaliyetlerinde İnsan İstihbaratı, İran Nükleer Krizi, Uluslararası Örgütler ve Dış Yardımlar olarak sıralanabilir.

Ayrıca 2015 yılında Marmara Üniversitesi/Uluslararası Politik İktisat Anabilim Dalı Başkanı olan AL; 2017 yılında Marmara Üniversitesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü/ Bölüm Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

2018 yılında Marmara Üniversitesi/Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapan hocamız 2019 yılında Doçent olmuştur, evli ve iki çocuğu vardır.